Mälestise nimi Pingistik, 19.saj. (puit, aaderdus)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

e-kiri: kissa@too.ee

Ilumäe kogudus
e-kiri: oie.alt@mail.ee

NÕUSOLEK

Vaadanud läbi Teiepoolse taotluse teatab Muinsuskaitseamet, et on nõus Ilumäe kabeli kirikupingistiku deponeerimisega filmivõteteks ajavahemikul 5.august kuni 20.september 2010, kahjustamata kultuurimälestisi. Nagu lubate, et tagate deponeeritavate esemete kasutamise lähtuvalt headest tavadest ja kahjustamata kiriku mainet
Pingistik on kultuurimälestisena riikliku kaitse all nimetusega Pingistik, 19.saj. (puit, aaderdus) reg. nr. 28050. "Kultuurimälestiseks tunnistamine" Kultuuriministri 28.03.2007 käskkiri nr 145 (RTL, 12.04.2007, 29, 533)

Pingistiku deponeerimiseks on vajalik vormistada omaniku Ilumäe kogudusega üleandmise ja vastuvõtu aktid.

Lugupidamisega
Anne Kaldam
Lääne-Virumaa vaneminspektor
Kreutzwaldi tn 5 ,
44314 RAKVERE
Tel. 32 58 039, 5184957
e-kiri: anne.kaldam@muinas.ee

Materjal: puit.
Tehnika: aaderdatud, tisleritöö, lakitud.
Dateering: 19. saj. keskpaik
Mõõtmed: -
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pingistik kuulub kiriku algupärase sisustuse hulka (aastast 1843).
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane