Mälestise nimi Tornikell, A.J.Feldmann, Tallinn, 1844 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Mälestise tunnus

Tornikell on näidiseks ajastuomasest kirikuinventarist ning 19. sajandi keskpaiga metallivalutööst. Ühtlasi jäädvustab see mälestust kohalikust mõisnikust v. d. Pahlenist.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 2007. a.

Materjal: pronks.
Autor, valmistamise koht: Tallinna töö, A. J. Feldmann
Mõõtmed: h 48 cm, ø 51,8 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kella küljel on tekst: "Der Kirche zu Illomaeggi von C. M. Baron von der Pahlen". Serval on tekst: "A. J. Feldmann in Reval Anno 1844. Ehre sei Gott in der Höhe Frieden auf Erden".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kella on kirikule annetanud Palmse mõisnik von der Pahlen, kes oli ühtlasi kabeli ehituse kuraatoriks.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane

z