Mälestise nimi Ravila mõisa park, 19.-20.saj.

Piirkondliku vabakujundusega pargi näide.

13,4 ha suurune park.
Ravila parki iseloomustab kolmeosaline struktuur - regulaarne esiväljak, pargiala peahoone taga ning seda tagaküljel piirav pargimets. Esiväljaku moodustab ringteega haaratud peaaegu lage muruala, kus on varem asunud üksikud sümmeetriliselt paigutatud puud, millest paljud on tänaseks hävinud. Ringtee ääres, peahoone vastas on kunagi paiknenud kõrgel postamendil naisfiguur. Maapind peaukse ees on veidi tõstetud ning sissesõidutee on ääristatud madalate ümarate graniittulpadega. Pargi Pirita jõe poolne osa on mõõduka langusega. Siin on varem paiknenud treppidega seotud ringtee, mille keskel asus suur vaas. Väljaku keskteljel on asunud ovaalne tiik, millest tõstetud mullast on kõrval asunud ümmargune küngas, millel on tõenäoliselt asunud paviljoni. Maanteelt mõisa suunas on säilunud lühikesed alleelõigud. Parki piirab idast graniitkividest müür ja kraav
Park on liigirikas- ca 70 liiki, kusjuures neid on kasutatud kontrastselt- pärn-kask-hõbepaju, kuusk-tamm-kask. Palju on eksoote-palsaminulg, euroopa lehis /suurtes rühmades/, hall pähklipuu /üksikult/, alpi seedermänd, harilik elupuu. Pargis domineerivad jalakad, palju on ka pärnasid, tammesid. Parkmetsas kasvab lausaliselt pihlenelat.

Ravila mõisa park on rajatud 19. sajandil.