Mälestise nimi Valli baari interjöörid
Ajutise kaitse alla võetud 24.04.2007

"Ajutise kaitse alla võtmine" peadirektori 23.04.2007 käskkiri nr. 24-A Kuupäev: 24.04.2007
"Kultuurimälestiseks tunnistamine" Kultuuriministri 20.11.2007 käskkiri nr 381 Kuupäev: 21.11.2007

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Ärihoone, Ehitusperioodid, 1940-1991.

Mälestise tunnus

Tegu on ühe vähese 1960. aastatel alguse saanud vanalinna hoonetesse kohvikute ja baaride kujundamise laines 1970. aastatel loodud ja suures osas säilinud interjööriga. Omas ajas vähetähtsaks peetud ruumi olulisust tõstab nii ruumi tõenäoliselt algse lahenduse, kindla klientuuri kui pukkistmete ning baarileti osaline säilimine.

Kirjeldus

Valli baar Tallinnas Müürivahe 14 asuvas hoones paikneb koos majandusruumidega (ladu, nõudepesuruum jne.) ca 100 m2-l, millest baariruum moodustab ca 2/3. Väikest ruumi on kasutatud võimalikult ratsionaalselt mahutades siia 21 istekohaga baari. Ruumi keskseks elemendiks on U-kujuline ümara servaga baarilett, mida ümbritsevad põrandasse kinnitatud kõrged pukkistmed metalljala ja puidust istmeosaga. Seinad on kaetud tumedaks värvitud puittahveldisega.

Ajalugu

Valli baari algne sisekujundus on teostatud tõenäoliselt 1970.aastate teisel poolel seoses 1980.aastate olümpiamängudeks valmistumise ja sellega seotud ajalooliste hoonete rekonstrueerimise ja neile uute funktsioonide loomisega.

asub Tallinna vanalinna muinsuskaitsealal – eraldi kaitsevööndit ei kehtestata

Meedia

Kuulsa Valli baari interjöör võetakse muinsuskaitse alla. Siiri Suutre, EPL 04.04.2007 http://www.epl.ee/news/tallinn/kuulsa-valli-baari-interjoor-voetakse-muinsuskaitse-alla.d?id=51082057

Meedia

Legendaarne Valli baar sumiseb eilsest kinolinal. Kristiina Davidjants, EPL 13.11.2008 (http://www.epl.ee/news/tallinn/legendaarne-valli-baar-sumiseb-eilsest-kinolinal.d?id=51148592)