Mälestise nimi Rahapakk, 1811 ja 1844 (puit, raud, dolomiit)

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Sakraalese, Annetustarve, Kogumiskassa.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kiriklik kohalikku päritolu tarbeese historitsismiajast 19. sajandist

Tahutud puidust rahapakk dolomiitalusel

Pikihoone lääneosas, uksest põhja pool

Muinsuskaitse all alates 1980 – Kingissepa rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 17

Materjal: puit, õlivärv, raud, dolomiit.
Tehnika: tahutud, sepistatud, raidtehnika.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajandi I pool (pakk – 1811, sokkel – 1844)
Mõõtmed: kogukõrgus ca 76 cm, paku kõrgus 58, 5 cm, kaas 25, 7 x 23, 7 cm, sokkel 17, 5 x 51 x 34, 7 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): paku esiküljel sisselõigatud daatum: 1811 A; sokli küljel: 1844
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, sokkel purunenud kaheks tükiks
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): paku esiküljel üks kramp (taba puudub). Rahapaku juures asetseb algselt ühe teise korjanduskarbi juurde kuulunud tahvel (puit, saelõige, värv; kõrgus 101 cm, laius 26, 5 cm (ülalt), 25 cm (alt) gooti kirjas pühakirjasalmiga: Matteuse Ramatus 25mas Pea 40 mas Salmis Tõesti, minna ütlen teile, mis teie ial ollete teinud ühhele= nendesinnaste mo wähhematte wendade seast, sedda ollete teie mulle teinud. Waeste heaks. Teine, osaliselt samasuguse kujundusega rahapakk (korjanduskast), reg. nr. 28519