Mälestise nimi Seinalühter kahe tulega, Rootsi, 20. saj I veerand (raud, sepis)

Menetleja: Vallasmälestiste ja muuseumikogude inspektor, Kadri Tael

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega Eestis erandlik sepisvalgusti 20. sajandist, mälestusmärk kultuurisidemeile Rootsiga

Mälestise kirjeldus

Etnograafilist tüüpi rootsi sepisseinalühter kahele küünlale (samasugune kui seinalühter reg. nr. 28577)

Lääneseinal lõunapoolne

Mälestise ajalugu

Seinalühter (koos paarikuga) oli kunstnik Tõnu Laugu poolt 1990 paiku kirikust restaureerimise ettekäändel minema viidud; koguduse nõudmisel 2003. tagastatud

Materjal: raud, värv (must).
Tehnika: sepistatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister, Dalfolk, Rootsi
Dateering: 20. sajandi I veerand (umbes 1913)
Mõõtmed: kõrgus ca 33 cm, laius ca 35, 5 cm, lehekeste pikkus ca 5, 3 – 6 cm, laius ca 2, 2 – 2, 5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): annetuskirje seinaplaadi sakilistel kaartel: AF DALFOLK GIFWET 1913
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kirje vaevuloetav
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): kahe küünlapesaga. 12 ripplehekest tähistavad 12 apostlit, kaaresakid sümboliseerivad Uue Testamendi raamatute arvu (17). Tavapäraselt on seda tüüpi lühtrid kolme tulega, sümboliseerides Kolmainsust