Mälestise nimi Seinalühter kolme tulega, 20. saj algus (messing)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tüüpiline ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikuvalgusti 20. sajandist, kuulub kiriku algsesse sisustusse

Väike taimse dekooriga seinalühter (samasugune kui seinalühter reg. nr. 28579)

Lääneseinal

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 284

Tehnika: pressitud, valatud, monteeritud.
Autor, valmistamise koht: vabrikutöö
Dateering: 20. sajandi algus
Mõõtmed: seinaplaat ca 21 x 12, 3 cm, sügavus (rasvataldrikutega) ca 14, 5 cm, laius (rasvataldrikutega) ca 18, 5 cm, haarade laius 13, 8 cm; küünlapesa kõrgus (poldita) 4, 3 cm, rasvataldriku Ø ca 5, 5 cm; algse küünlapesa kõrgus ca 4, 2 cm, küünlakrae kõrgus ca 3 cm, Ø ca 5 cm, rasvataldriku Ø ca 6, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, küünlapesad logisevad (keermed kulunud), küünlapesad ja rasvataldrikud ei ole algsed, seinaplaadi ülaotsas rebend (naelaava)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): seinaplaat tammelehekujuline, haaradel luuderohumotiiv, küünlapesad vaasikujulised, rasvataldrikud - rosetid; algsed küünlapesad silindrilised, taimse pinnadekooriga, rasvataldrikud – 8-lehelised rosetid; neli säilinud algset küünlapesa ja rasvataldrikut 1990. paiku monteeritud altarilühtreile (reg. nr. 28581-28582)