Mälestise nimi Pruutpaari pink, kohalik meister, 1813 (puit)

Menetleja: Vallasmälestiste ja muuseumikogude inspektor, Kadri Tael

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ruhnurootsi kultuurilooliselt väärtuslik kirikumööbliese 19. sajandist, Eesti vanima puidust sakraalehitise ajalooline sisustuselement.

Talupojamööbellik „pruuttool“

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 275

Materjal: puit.
Tehnika: tisleritöö, nikerdatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu kohalik meister
Dateering: 1813
Mõõtmed: kõrgus ca 100 cm, pikkus ca 135 cm, leeni pikkus ca 132, 5 cm, leeni laius max 14, 5 cm, istme kõrgus ca 54 cm, istme laius 34 cm, istmelaua paksus ca 4 cm, leeni ühe tugilaua pikkus 34, 5 cm, laius (keskelt) 14 cm, paksus ca 2, 8 cm, teisel laius ca 14, 5 cm, paksus ca 3 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): leeni esiküljel sisselõikena daatum: 1 8 ✣ 28 ▵JANUARJ ▵ 1 3; tagakülje otsal: JAKOB, keskel – sirkelrosett (Ø ca 9, 5 cm), seljatoebalustrite tagaküljel samuti sirkelrosett
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kulunud, määrdunud, seljatoe allserv balustrite kohalt paigatud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): pingi pani kokku konservaator Tiit Villemsoo (1999). Sarnase kujundusega teine pink (õpetajapink; 1983.a. muinsuskaitsenimekirjas nr. 276, vt. 1980.a. foto;) on lammutatud