Mälestise nimi Veinikann, annet. 1904 (messing, trugitud, hõbetatud, seest kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

kultuurilooväärtuslik ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega sakraalese
historitsismiajast 20. sajandi algusest

Silinderjas armulauaveini kann ristiga kaanel

Muinsuskaitse all alates 1980 – Kingissepa rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 255

Allikad

Kiriklikkude mälestusmärkide komisjoni ankeedileht. Waljala ew.-luth. kihelkond.1926 (EELK Konsistooriumi arhiivis): Weinikannusi on Valjala kogudusel 3... Kolmas on praeguse õpetaja poolt Tartust Dross’i tehasest 22. II 1905. aastal muretsetud ja kannab järgmise kirja: „Zum Andenken an den am 29. VII. 1904 verstorbenen Collegienrat Herrn Ernst von Hahn, Arrendator von Neu-Löwel und Sackla. Erworben von der Woldeschen Gemeinde“. Ta maksis 40 rubla. 25 rubla oli herra von Hahn seks järelejätnud.

Tehnika: trugitud, valatud, monteeritud, hõbetatud, graveeritud, kullatud seest.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: 20. sajandi algus (umbes 1905)
Mõõtmed: kõrgus ca 38, 5 cm, laius ca 22 cm, suudme Ø 12, 8 cm, jalami Ø ca 15 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): graveeritud kinkekirje jalami põhjas: Zum Andenken an den am 29. Juli 1904 verstorbenen Collegienrat Herrn Ernst von Hahn. Arrendator von Neu-Löwel und Sackla, erworben von der Woldischen Gemeinde.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, kaane ja jalami servalt hõbetis kulunud, kullatis kulunud põhjast messingi paljandumiseni, tilaklapp paindes
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi kauba hulka - 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 102