Mälestise nimi Kuusalu pastoraadi puidust ait, 19.saj.

Menetleja: Harjumaa nõunik, Ly Renter

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Pastoraadikompleks, Kõrvalhoone, Ait, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ait, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Kirikumõisa juurdekuuluva hoone näide.

Mälestise kirjeldus

Saun asub pastoraadi taga. Ühekordne puithoone. Üldseisukord rahuldav. Hoone katusekonstruktsioonid on rahuldavas korras, katus on kaetud eterniidiga 1984.aastast. Enne oli laastukatus. Hoone esifassaadil on kaks ust. Üks üks viib saunaruumidesse. Saunana kasutatavas hooneosas on kaks ruumi, ühes asub küttekolle, teises on pesemisruum. Teine uks viib ruumi, mida käesoleval ajal kasutatakse panipaigana. Hoone tagaküljel asub ajalooline uks.

Hoone asub pastoraadi peahoone taga.

Hoone on ehitatud 19. sajandil.