Mälestise nimi Ikonostaasi ehisdekooriga konstruktsioon kuningliku väravaga, Al. Vladovsky, 1935 (puit, õlivärv)
Mälestise vana number K 1294

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus.

Mälestise tunnus

kirikusisustusansambli lahutamatu osa, autori poolt signeeritud spetsiaalselt sellesse kirikuhoonesse ehitatud ikonostaas.

Muinsuskaitse all alates 2009

Materjal: õli, puit, vineer.
Tehnika: tisleritöö, puuvool.
Autor, valmistamise koht: Al. Vladovsky
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Ikonostaasi külguste juures on kummalgi uksepiidal tekst: АРХИТЕКТОРЪ ВЛАДОВСКİЙ 1935. Г.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Aleksander Vladovsky (1876 Peterburi - 1950 Tallinn) oli Eestis tegutsenud poola-vene päritolu arhitekt, Kopli Nikolai kiriku projekti autor. Kirik valmis 1935. a. novembriks ja pühitseti 13. novembril 1936. aastal Tallinna ja kogu Eesti metropoliidi Aleksandri (Pauluse) poolt. Võib oletada, et ka ikonostaasi valmimine jõudis lõpule aastal 1936.

Kasutatud materjalid: Robert Nerman. Kopli. Miljöö, olustik, kultuurilugu 1918 - 1940. Tallinn, 2002. lk. 148.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane