Mälestise nimi Ikoon "Kristus Kõigevalitseja aujärjel", 20.saj.algus (õli, lõuend)
Mälestise vana number K 1287

Tehnika: õlimaal, nikerdatud.
Autor, valmistamise koht: D. T. Martinson, Venemaa
Dateering: 20. sajandi algus
Mõõtmed: H 120 L 87 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tagaküljel (vene k): selle ikooni valmistas Riia Vaimuliku Seminari 5. klassi õpilane D. T. Martinson.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Raam nikerdatud, kipskaunistustega ja pronksvärviga värvitud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on Kristus Kõigevalitseja kujutatud kogu kiriku ülemkarjasena – tal on kroonitud pea ja ta kannab piiskopi rüüd (”Спас - Великий Архиерей”). Kristus istub ikooni keskmes pilvedest aujärjel ning on tõstnud õnnistavad käe. Teises käes hoiab ta avatud Piibliraamatut tekstiga, mis tõenäoliselt pärineb mõnest evangeeliumist, kuid mille lugemine on ikooni asukoha tõttu rakendatud.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane