Mälestise nimi Skulptuurigrupp "Kolgata", 20.saj.algus (puit, õli, messing)
Mälestise vana number K 1296

Materjal: messing, puit.
Tehnika: stantsitud, tisleritöö, õlimaal.
Dateering: 20. saj. algus
Mõõtmed: h 300 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Skulptuurigrupp kujutab Kristuse ristilöömist Kolgata mäel (”Распятие Господне”) . Temast kahel pool seisavad tema lähimad jüngrid ning leinajad - Jumalaema ja evangelist Johannes. Jumalaema sinine mantel ning Johannese punane rüü meenutavad taevaste ja maiste jõudude koostoimimist selle sündmuse puhul.
Kristuse pea kohale on naelutatud silt И.Н.Ц.И. (Иисус Назарянин Цaрь Иудeйский, INRI). See tähendab lühendit sõnadest "Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum, Kristus Naatsaretlane, Juutide Kuningas ehk Kristuse süü koosseis, mis kirjutati ristile tema pea kohale riputatud sildile (Piibli UT põhjal nt. Jh 19, 19).
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane