Mälestise nimi Põrandalühter, 19. saj. lõpp (messing, fajanss, maalitud)
Mälestise vana number K 358

Materjal: messing, fajanss.
Tehnika: hõbetatud, monteeritud, stantsitud, treitud, valatud, maalitud.
Dateering: 19. saj lõpp
Mõõtmed: kõrgus 128, jalami läbim 24,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Põrandalühtri küünalde alusel on sissepressitud tekst: ФАБРИКА Тва А.ЗАХРЯПИНА СЫНОВЕЙ ВЪПЕРЕЯСЛАВЛЪ ВЛАД.Г.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Põrandalühtri küünlaalusel on väikesed küünlapiibud, keskosas on fajanssküünal. Tüvese moodustavad koonjas sile sammas, sellest all (suurem) ja üleval kerajas paisutus. Põrandalühter on massiliselt toodetud ese kirikute tarbeks, mida levitasid Peterburi ja Moskva kaubakataloogid 19. saj lõpus ja 20. saj alguses.