Mälestise nimi Riisipere mõisa ait-kuivati, 18.-20. saj

Seisund: varemestunud

Menetleja: Harjumaa nõunik, Heli Tomps

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Ait-kuivati, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ait-kuivati, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mõisakompleksi kuulunud majandushoone.

Mälestise kirjeldus

Endise mõisa ait kuivati seinad on laotud suuresti maakividest, vähesel määral esinevad ka paekivist seinad. Hoone avad on raamitud punaste tellistega. Hoone keskel kõrgub ka punastest tellistest laotud korsten.

Mälestise ajalugu

Hoone pärist 19. sajandist, lisaks ait kuivati funktsioonile oli eeldatavasti kasutusel ka viinavabrikuna, mille viitab korsten.

Kaitsevööndi ulatus

Kuna mälestiseks tunnistamise õigusaktis ei ole kaitsevööndit kehtestatud on mälestise kaitsevööndiks 50 m laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates.