Mälestise nimi Riisipere mõisa tall-tõllakuur, 18.-20. saj

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Tall-tõllakuur, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Tall-tõllakuur, Ehitusperioodid, 1711-1840, 1918-1939.

Mõisakompleksi kuulunud majandushoone.

Kirjeldus

Tall-tõllakuuri ei meenuta hoone seest ega väljast. Akende raamijaotust ja uksi on muudetud. Siseruumides on arhitektuuriajalooliselt väärtuslikuks detailiks puittrepp balustritega ja uste puidust piirdelauad. Algselt eeldatavsti olnud ristküliku kujuline nelinurkne ehitis, hiljem lisandunud loodepoolsed 2 juurdeehitist. Eterniitkatus on enam-vähem sadevetekindel, kuid vajab pidevat hooldust.

Pärit 19. sajandi I poolest, ümber ehitatud u 1920ndatel.