Mälestise nimi Tornikell, D.Samgini tehas, Moskva, 19.saj. lõpp (pronks)
Mälestise vana number 11.III.14. k-86

Menetleja: vallasmälestiste ja muuseumikogude inspektor, Kadri Tael

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Mälestise tunnus

Kultuuriloolise väärtusega mitmete usukonfessioonide juurde kuuluv tarbeese. Väärtust lisavad signeeringud ja inskriptsioonid.

Kaitse alla võetud 04.08.1987. aastal.

Materjal: pronks.
Tehnika: valatud.
Autor, valmistamise koht: D.Samgini tehas, Moskva
Dateering: 19.saj. lõpp
Mõõtmed: kõrgus 128 cm, läbimõõt 122 cm
Märgid (meistrimärgid): Kella ülemises osas on valatud tekstiriba ja selle all graveeritud tekstiriba : ВЫЛИТЪ СЕЙ КОЛОКОЛ ВЪ ЦАРСТВУЮЩЕМ ГРАДЕ МОСКВА НА ЗАВОДЕ ДИМИТРИЯ ВЕСУ 59 п 10 ф/ О УПОКОЕШЙХ ВСЕХЪ ПРАВОСЛАВНЫХ ХРИСТІАНЪ
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tornikella õlal on kuus keerubit. Kella ülemises osas on valatud tekstiriba ja selle all graveeritud tekstiriba. Tekstide all on lai dekooririba ja kahel pool kella on medaljonid Püha Nikolai Imetegija kujutisega ja Jumalaema kujutisega. Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane