Mälestise nimi Diskos, Moskva, 1782 (hõbe, kohrutatud, graveeritud)
Mälestise vana number k-18

Menetleja: Kunstipärandi nõunik, Grete Nilp

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Ajaloolise ja kunstilise väärtusega sakraalese 18. sajandist. 18. sajandil teostatud hõbetööd on Eestis väga vähe säilinud. Ese omab selle kvaliteeti kinnitavat oldermanni märki.

Kaitse alla võetud 04.08.1987. aastal.

Materjal: hõbe.
Tehnika: kohrutatud, graveeritud.
Autor, valmistamise koht: Moskva
Dateering: 1782. a.
Mõõtmed: kõrgus 5 cm, taldriku läbim. 15,5 cm, jalami läbim. 7,2 cm
Märgid (meistrimärgid): Märgid taldriku ja jalami serval: hõbedameister A.O/Π ja proovimeister C. Б/1782 ning Püha Jüri (Moskva linnamärk), hõbedameister Π.Н/А
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Taldriku keskosas on Kristuse sündimise stseen, mida tunnistavad kaks inglit.Oldermann A.O/Π võib olla ajavahemikul 1784-1807 või 1775-1804 Moskvas tegutsenud tundmatu oldermann. Proovimeister C. Б/1782 võib olla ajavahemikul 1778-1788 Moskvas tegutsenud Belkin Stepan. Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane.