Mälestise nimi Taldrik, Moskva, 1781 (hõbe, kohrutatud, graveeritud)
Mälestise vana number k-22

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Ajaloolise ja kunstilise väärtusega sakraalese 18. sajandist. 18. sajandil teostatud hõbetööd on Eestis väga vähe säilinud.Ese omab selle kvaliteeti kinnitavat oldermanni märki.

Kaitse alla võetud 04.08.1987. aastal.

Materjal: hõbe.
Tehnika: kohrutatud, graveeritud.
Autor, valmistamise koht: Moskva
Dateering: 1781. a.
Mõõtmed: läbim. 14,3 cm, kõrgus 0,8 cm
Märgid (meistrimärgid): Märgid taldriku äärel: hõbedameister A.O/B ja proovimeister C. Б/1781 ning Püha Jüri (Moskva linnamärk), hõbedameister C.Π/K
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Oldermann A.O/B võib olla ajavahemikul1777-1789 Moskvas tegutsenud tundmatu oldermann. Hõbedameister C.Π/K võib olla ajavahemikul 1780-1798 Moskvas tegutsenud Semen Petrov. Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane.