Mälestise nimi Evangeelium (talituste), Kiiev, 1899 (trükis, tekstiilköide, hõbepanused)
Mälestise vana number 11. III 27 k-22

Seisund: asukoht tuvastamata

Kunst, Materjal, Tekstiil, Paber, Metall, Objekt, Käsikiri/Trükis, Kirikuraamat.

Mälestise tunnus

Tüüpiline õigeusu kirikuis kasutatav evangeelium 1899. aastast. Raamatu köide kannab endas vana-vene köitekunsti ja raamatukujunduse parimaid traditsioone.

Kaitse alla võetud 04.08.1987. aastal.

Materjal: trükis, hõbe, paber.
Tehnika: köidetud (sametköide).
Autor, valmistamise koht: Kiiev
Dateering: 1899. aasta
Mõõtmed: 18 x 14 x 5,5 cm
Märgid (meistrimärgid): Hõbepanustel on märgid: proovimeister В.С ja hõbedameister СИА ning hõbedaproov 84 ja Püha Jüri (Moskva linnamärk)
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Evangeeliumis on pühendustekst 1954. aastast
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Punases sametköites Evangeeliumil on viis hõbepanust nii esi- kui ka tagakaanel (kokku kümme hõbepanust). Köiteploki serv on kullatud ja sissepressitud mustriga. Võimalik, et tegemist on proovimeister Viktor Savinkoviga, kes tegutses 1855-1888. aastatel Moskvas ning 1870-1897. aastail Moskva töökojaomaniku Agafon Sergei Ivanovitšiga.Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane