Mälestise nimi Ikoon "Kristus Kõigevalitseja" kattega, 19.saj. II lõpp; kate Moskva (õli, puit; kate: hõbe)
Mälestise vana number a-4

Menetleja: Vallasmälestiste ja muuseumikogude inspektor, Kadri Tael

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Väärismetall, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ajastuomase kujundusega hõbekate ja vene õigeusu kirikus 19. saj. lõpus levinud iseloomulik sakraalmaali näide, mis kasutas lääne maalikunstist mõjutatud natuuritruud kujutusviisi.

kinnitatud kuninglikule väravale.

Kaitse alla võetud 28.01.1986. aastal.

Materjal: puit, hõbe, tekstiil.
Tehnika: kohrutatud, stantsitud, õlimaal.
Autor, valmistamise koht: Ikoon: Moskva. Kate: Moskva.
Dateering: 19. saj. lõpp
Mõõtmed: 6,8x5,8 cm
Märgid (meistrimärgid): Hõbekattel allosas on märgid: meistrimärk E.K ja ovaalis 84 Püha Jüri (Moskva linnamärk) kujutis. Hõbekatte allserval on ovaalis 84 Püha Jüri (Moskva linnamärk) kujutis.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Ikooni tagumine külg on kaetud lilla sametiga.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikooni katab hõbekate (kohrutatud, stantsitud), mille alumistes nurkades on liilialaadsed ja ülanurkades võrdhaarse risti kujutised. Ikooni tagakülg on kaetud sametiga. Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane.