Mälestise nimi Tornikell, Moskva, 1873 (pronks)
Mälestise vana number k-20

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Mälestise tunnus

Kultuuriloolise väärtusega mitmete usukonfessioonide juurde kuuluv tarbeese. Väärtust lisavad signeering ja dateering.

Kaitse alla võetud 28.01.1986. aastal.

Materjal: pronks.
Autor, valmistamise koht: Moskva, N. Finljandski tehas
Dateering: 1873. a.
Mõõtmed: kõrgus 110 cm läbimõõt 108 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kella ülemises osas on valatud tekst: ЛИТЪ НА ЗАВ. ФИНЛЯНДСКАГО ВЪ МОСКВЕ ЦЕРКВИ ВО ИМЯ СВЯТОГО АПОСТОЛА АНДРЕЯ ПЕРВОЗВАННОГО 1873 ГОДА
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tornikella ülemises osas on neli valatud reljeefset keerubit, allpool kahelt realt tekst ja vanavene traditsioone järgiv ornamendiriba selle sees oleva medaljoniga. Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane.