Mälestise nimi Tornikell, Moskva, 1873 (pronks)
Mälestise vana number k-21

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Mälestise tunnus

Kultuuriloolise väärtusega mitmete usukonfessioonide juurde kuuluv tarbeese. Väärtust lisavad signeering ja dateering.

Kaitse alla võetud 28.01.1986. aastal.

Materjal: pronks.
Autor, valmistamise koht: Moskva, N. Finljandski tehas
Dateering: 1873. a.
Mõõtmed: kõrgus 75 cm, läbimõõt 74 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kella ülemises osas on valatud tekst: ЛИТЪ НА ЗАВОДЕ МОСКОВ. КУПНДФИНЛЯНДСКОГО ВЪ МОСКВЕ 14 ПУД 23 ФУНПРАВОСЛАВНОГОПИХОДА ЦЕРКВИ ВО ИМЯ С.В. АПОСТОЛА АНДРЕЯ ПЕРВОЗВАННОГО ВЪ 1873 Г.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tornikella ülaosas kahelt realt valatud tekst kahe dekooririba vahel. Kella löögiringil on valatud tekst. Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane.