Mälestise nimi Ikonostaasi ehisdekooriga konstruktsioon kuningliku väravaga, 19.saj. lõpp või 20.saj. algus (õli, puit)
Mälestise vana number 11. III 26 k-4

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus.

Mälestise tunnus

Ikonostaasi ehisdekooriga konstruktsioon on komplekssena säilinud vene barokk-klassitsismi stiilinäide 19. sajandi lõpust või 20. sajandi algusest. Stiilitervikusse kuuluvad ikonostaas ja kliiroste ikoonikapid.

Materjal: puit, pronksvärv, õlivärv.
Tehnika: tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: Venemaa
Dateering: 19. saj. lõpp või 20. saj. algus
Mõõtmed: -
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikonostaas kannab endas kujunduselemente nn. vanavene stiili taaselustamisest, uusbarokist ja uusklassitsismist. Ikonostaas on horisontaalselt jaotatud kolmeks osaks: rosettidega kaunistatud sokkel, suuremõõtmeliste ikoonidega osa ja selle pealt keskel kõrgub kaarjas osa, mis külgneb kummaltki poolt sibulkuplikujuliste ehisseintega ning voluutidega. Ikoone eraldavad nii alumises kui ka ülemises reas keerdsambad. Alumsete ikoonide ümarkaarseid avasid kordavad veidi kõrgemal eesliselgkaare petiknišid. Kuninglike väravate tondoikoonid kinnivtuvad ristkülikukujulistele tahvlitele, neid kuute tahvlit kannavad ja ühendavd väravate raamidega ažuursed nikerdused. Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane.