Mälestise nimi Evangeelium, Moskva, 1909 (trükis, sametköide; kate: hõbe, kullatud)
Mälestise vana number 11. III 26 k-13

Kunst, Materjal, Tekstiil, Paber, Metall, Objekt, Käsikiri/Trükis, Kirikuraamat.

Mälestise tunnus

Tüüpiline õigeusu kirikuis kasutatav evangeelium 1909 aastast. Raamatu köide ja illustratsioonid kannavad endas vana-vene köitekunsti ja raamatukujunduse parimaid traditsioone.

Kaitse alla võetud 04.08.1987. aastal.

Materjal: hõbe, paber, tekstiil.
Tehnika: kohrutatud, kullatud, stantsitud, trükis, köidetud (sametköide).
Autor, valmistamise koht: Moskva, Sinodi trükikoda
Dateering: trükis: 1909. a., hõbekate: peale 1908. aastat
Mõõtmed: 41,3x28,7x8,5 cm
Märgid (meistrimärgid): Esikaanel on märgid: meistrimärk K.K ja profiilis pea kujutis. Tagakaanel on keskosas märgid: meistrimärk K.K ja profiilis pea kujutis ning hõbedaproov 84
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Punane sametköide, kogu esikaane ulatuses on kullatud hõbepanus: seda katab elegantne taimedekoor, keskmises ovaalses medaljonis on kujutatud Kristuse ülestõusmise stseeni ja nurkades ümarates medaljonides evangeliste. Tagakaanel on nurkades kolmnurgakujulised panused nupptipuga ning keskosas on kaheksatipulises tähekeses Kolgata risti kujutis. Köiteploki serv on kullatud. Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane.