Mälestise nimi Karikas, Moskva, 1850 (hõbe, kullatud, graveeritud)
Mälestise vana number 11. III 26 k-8

Tehnika: graveeritud, kullatud, stantsitud, trugitud.
Autor, valmistamise koht: Moskva
Dateering: 1850. a.
Mõõtmed: kõrgus 27cm, kupa läbimõõt 10 cm, jalami läbimõõt 13,5 cm; kaal 500 gr
Märgid (meistrimärgid): Märgid karika huuläärel: proovimeistri märk М.Ч/1850 ja Püha Jüri (Moskva linnamärk) ning poolikult meistrimärgi algus. Karika keskosas on märgid: hõbedameister И.А ja hõbedaproov 84 ja Püha Jüri (Moskva linnamärk).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Karikas on lahendatud traditsiooniliselt 19. sajandi II poolel õigeusu kirikutes levinud karikatüübile. Kõrge järsult laienev neljatahuline jalam, kupa on kellukesekujuline, tüves on balustrikujuline. Kupa ja jalam on rikkalikult dekoreeritud. Kupat katab elegantne graveeritud taimedekoor ja neljas graveeritud medaljonis on kujutatud Jeesus Kristust, kaheksaotsalist risti, Jumalaema ja evangelist Johannest. Kupa servas on kirikuslaavi tähtedega tekst. Jalami neljale tahule on graveeritud neli evangelisti. Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane.