Mälestise nimi Rist (aujärjepealne), 19.saj. (messing, hõbetatud)
Mälestise vana number 11. III 26 a

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Tüüpiline õigeusu kirikuis kasutatav liturgiline ese 19.sajandist mille dekoor kannab endas vana-vene traditsioone.

Kaitse alla võetud 04.08.1987. aastal.

Tehnika: graveeritud, hõbetatud, stantsitud.
Autor, valmistamise koht: Venemaa
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: 21,8x11,7x1 cm, Kristuse figuur: 5,9x5,5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hõbetatud messingristi otsad on ristikheina lehe kujulised, risti keskosasse on graveeritud risti löödud Kristus. Tavapärasest veidi erinev on ristipuul Kristuse jalgade all oleva väikese põikpuu puudumine. Ülemine põikpuu, mis kannab tema nime initsiaale, on kirjarulli kujuga. Kristuse nimetähed IC XC on kummagi põikharu otstes, ülemisel põikharul on Jumal-Isa ja tema nimetähed. Rist on mõlemalt poolt graveeringuga kaunistatud. Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane.