Mälestise nimi Rist (aujärjepealne), 19.saj. (messing, graveeritud, email)
Mälestise vana number 11. III 26 a

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Tüüpiline õigeusu kirikuis kasutatav liturgiline ese 19. sajandist, mille dekoor kannab endas vana-vene traditsioone.

Materjal: messing, email.
Tehnika: graveeritud, stantsitud, perforeeritud.
Autor, valmistamise koht: Venemaa
Dateering: 19.saj.
Mõõtmed: 32x20,7x1,3 cm; Kristuse figuur: 8,3x7,3 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Messingristi otsad on ristikheina lehe kujulised, risti keskosas on reljeefne risti löödud Kristus. Rist on kaunistatud graveeringu ja valge, tume- ning helesinise emailiga. Risti põikharude ristumiskohas on ažuurne kiirtepärg. Rist on massiliselt toodetud ese kirikute tarbeks, mida levitasid Peterburi ja Moskva kaubakataloogid 19. saj lõpus ja 20. saj alguses. Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane.