Mälestise nimi Vabadussõjas hukkunute ühishaud

Seisund: hooldamata

Menetleja: Harjumaa nõunik, Ly Renter

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Kirjelduse koostaja: Silja Konsa 2002.a.

Mälestise kirjeldus

Mälestusmärk II Viljandi Kommunistliku Kütipolgu võitlejatele Voosel. Maetud punakaartlaste arv on teadmata.
Mälestusmärk avati septembris 1969.a.
Skulptorid Jaak Soans, Arseni Mölder.
Ühishauda tähistab ebakorrapärase kujuga põllukivi V - kujulise sisselõikega esiküljel. Sambal on tekst. " Siin on maetud 1919.a. jaanuaris II Viljandi Eesti Kommunistliku Küti polgu võitlejad, kes langesid nõukogude võimu eest."

Mälestise kirjeldus

Metsasel, järsu kagu- ja idanõlvaga kõrgendikul asuv matmispaika on 1919. a. jaanuaris maetud Vabadussõjas punaste poolel hukkunud II Viljandi Eesti kütipolgu sõdurid. Matmispaika tähistab 4 x 4 meetrisel paealusel paiknev püstjas, umbes 2 meetri kõrgune looduskivi, millel reljeefne tekst.

Vetlast Voosele suunduva maantee ääres.

Mälestise ajalugu

Ühishauda on maetud 1919. a. jaanuaris hukkunud II Viljandi Eesti Kommunistliku Kütipolgu võitlejad. Mälestusmärk (skulptorid Jaak Soans ja Arseni Mölder) avati septembris 1969. a.