Mälestise nimi Elamu Raekoja plats 17 fassaad, 18.-20.saj.

Inspektor: TLPA juhtivspetsialist, Henry Kuningas

Märksõna(9)

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, Enne 1520, 1711-1840, 1841-1917, 1521-1710.

Mälestise tunnus

Varaklassitsistliku hoone näide Tallinna vanalinnas, säilinud on mitmeid tähelepanuväärseid interjööridetaile.

Mälestise kirjeldus

Tagasihoidliku mahuga 3-korruseline varaklassitsistlik ehitis. Fassaadikujunduses on olulisteks seinapinda liigendavad karniisid, liseenid ja akende ehisraamistused. Hoone I korrusel on äripind.

Mälestise ajalugu

18. sajandist pärit elamu, mis on kujunenud kahe varasema hoone liitmise teel. Vanim teade elamutest pärineb 1431. aastast. Hoonete soklikorrusel oli tollal kolm kauplust. Suurem ümberehitus toimus 16. sajandil renessanss-stiilis. 1980. aastatel ehitati täielikult ümber interjöörid (arhitekt I. Fjuk, 1953-).