Mälestise nimi Kaubaauriku Meyersledge vrakk
Mälestise liik arheoloogiamälestis, veealune mälestis

Tüüpilise 20. sajandi alguse kaubaauriku vrakk koos arheoloogilise ja loodusliku kontekstiga.

Kirjeldus

Vrakk lebab 15 m sügavusel sirgel kiilul, vraki kohal on vett 7,5 m (Vrakiregister 2018). Vraki pikkus on 74,2 m, laius 15,9 m ja kõrgus 7,3 m (Veeteede Amet 2018)

Vrakk asub Liivi lahes, Kihnu saarest ca 3,2 meremiili kagus.

Ajalugu

Laev Meyersledge ehitati Hollandis firma Rijkee & Co. N.V. (Rotterdam) poolt firma Rotterdam-London Line jaoks aastal 1902 ning kandis sel ajal nime Export. 1912. aastal müüdi laev Rootsi firmale Fernström A.K. (Karlshamn) ning nimetati ümber laevaks A.K.Fernström. 1943. aastal müüdi laev Saksa firmale Schumann Wilhelm (Hamburg) ning siis saigi laev nimeks Meyersledge.
Kaubalaev Meyersledge seisis parajasti Kihnu saare lähistel ankrus, kui uputati Nõukogude lennuväe pommirünnaku käigus 24.09.1944.