Mälestise nimi Kaubalaeva Bungsberg vrakk
Mälestise liik arheoloogiamälestis, veealune mälestis

Veealune mälestis.

Mälestise tunnus

Tüüpiline 20. sajandi alguse kaubaaurik, selle last ja muu sisu koos arheoloogilise ja loodusliku kontekstiga.

Kirjeldus

Laev lebab sirgel kiilul vööriga Tallinna lahe suunas 38 meetri sügavusel. Vraki pikkus on 81 m, laius 16 m ja kõrgus 10 m

Ajalugu

Kaubalaev Bungsberg ehitati Saksamaal Howaldswerke tehases Kielis 1924. aastal. Laevast on teada, et kuni 1939. aastani oli tema nimeks Eva, 1939. aastal sai nimeks Gotaalv ning samal aastal Bungsberg. Laev kuulus Saksa firmale Bolten August – Wm. Miller’s Nachfolger (Hamburg). Laeval oli kolm sõsarlaeva: Troja, Kreta ja Syra.