Mälestise nimi Arheoloogiline leiukoht
Mälestise registri number L31173
Ava kaardil

Menetleja: Arheoloogianõunik, Anu Lillak

Arheoloogia, Elupaigad, Asulakoht, Matmispaigad.

Kirjeldus

Arheoloogiline leiukoht asub Võru linnas Koreli oja ning Väike ja Roosi tänavate piirkonnas. Alalt on avastatud arheoloogilisi leide, mis seostuvad Tamula järve äärse kiviaegse (6500-2600 eKr) asustusega.
Maa-ala on määratletud 2022. aastal M.Otsa ja U.Kadaka koostatud eksperdihinnangus „Võru vanalinna muinsuskaitseala (reg nr 27008). Arheoloogiliselt tundlike alade (teadaoleva ja potentsiaalse arheoloogilise kultuurkihiga alade) analüüs olemasoleva arheoloogilise andmestiku põhjal“ arheoloogiliselt tundliku alana.

Üldinfo

Arheoloogiline leiukoht on maa- või veeala, kust on leitud arheoloogilisi leide, inimluid, ajalooliste ehituskonstruktsioonide jäänuseid või muid arheoloogilisele kultuurkihile osutavaid elemente ja mis võib neid elemente jätkuvalt sisaldada.