Mälestise nimi Eesti Vabaõhumuuseumi eksponaathooned, -rajatised, maa-ala ja "Liberty" suvemõisa hooned, 1699.a., 18.-20.saj.
Mälestise registri number K3130
Kustutatud 31.03.2014

Seisund: restaureerimisel

Menetleja: Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Kaarel Truu

Märksõna(3)

Ehitised, Hoonete rühmad, Mõisaansamblid, Muu, Talukompleksid, Muu, Üksikobjektid, Ühiskondlikud hooned, Muuseumihoone.

Ajalugu

Lõpetada Vana-Liberty suvila (maja nr 2) ehk osa arhitektuurimälestisest «Eesti Vabaõhumuuseumi eksponaathooned, -rajatised, maa-ala ja «Liberty» suvemõisa hooned, 1699. a, 18.–20. saj.» (reg nr 3130, Harju maakond, Tallinn, Vabaõhumuuseumi tee 12), mis on tunnistatud mälestiseks kultuuriministri 30. augusti 1996. a määrusega nr 10 «Kultuurimälestiseks tunnistamine» (RTL 1997, 5, 27), mälestiseks olemine, sest asja tehniline seisund on halb ning seisundi parendamiseks vajalik konstruktsioonide asendamine põhjustab asja autentsuse kadumise.

Postimees : TallinnCity 05.02.2014, Tuuli Kochi artikkel "Presidendi uuest kodust avaneb merevaade"