Mälestise nimi Kuuikoon "Jaanuar", 19.saj.lõpp (tempera,puit)

Mälestise tunnus

Kunstiliselt heal tasemel ikonograafilise kompositsiooniga kirikupühadest ja pühakutest jutustavad kuuikoonid omavad muinsusväärtust, kui üle saja aasta vanune mälestis Eesti apostlik-õigeusukiriku ikonograafias.

Muinsuskaitse all alates 1985

Materjal: puit, tempera, kullatis.
Tehnika: temperamaal.
Dateering: 19. saj. lõpp
Mõõtmed: tahvel-h- 30 cm, l- 26 cm, üldm. Raamaken- 150x110 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tempera värvidega neljakandilisele puutahvlile maalitud neljas reas seisvad figuurid kirjeldavad kirikupühade kalendrit. Figuuride taustaks on kuldlehest taevafoon ja pruunika värviga maa. Figuuride kohal jookseb valge riba kalligraafilise venekeelse tekstiga. Kompositsiooni kohal, tumepruunil raamfoonil on kirjutatud kollase värviga vene keeles jaanuari kuu nimetus. Ülemise rea keskseks figuuriks on Kristus mandorlas kahe ingliga (korduv motiiv kõikidel järgnevatel kuuikooni tahvlitel).
Asukoht: vasakult ülemine ikoon kuue ruuduga raamaknas. Viimane on paigutatud puitkappi, mis kinnitub ikonostaasi ees kiriku S- seinale.
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiteadlane