Mälestise nimi Tornikell, Vene töö, 19.saj.II pool (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Tehnika: valatud.
Autor, valmistamise koht: Vene töö
Dateering: 19. saj. II pool
Mõõtmed: h- 62 cm, d- 64 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Löögirandil kulgeb madalreljeefne venekeelne tekstiriba
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 1890-ndal aastal valminud ja juuli kuul sisseõnnistatud Kuriste kirikule valatud pronkskell on traditsioonilise tornikella kujuline. Korpuse ülaosas on venekeelne madalreljeefne tekst, millest ülesse jääb kitsam, allapoole laiem taimornamentikas madalreljeefne dekoor. Viimases on ka medaljon (mandorla) Jumalaema ja Jeesuslapsega. Üksik kitsas dekoorvöö on ka korpuse sileda pinna keskel. Löögirandil kulgeb madalreljeefne venekeelne tekstiriba:
Kella sees ripub rauast tila.
Kell on pildistatav ja vaadeldav vaid ühelt poolt.