Mälestise nimi Oreli prospekt, 19/20.saj. (puit)
Mälestise vana number 240-a

Tehnika: tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: kohalik tisleritöö
Dateering: 19/20. saj.
Mõõtmed: üld h-198 cm, l - 126,5cm, süg.- 73,5cm. Klaviatuuri l- 75,5cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kogu mehhanism (lõõtsad, viled) on lagunenud tükkideks.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Prospekt on kodutisleritööna valminud hööveldatud kuuselaudadest ja õlivärviga valgeks värvitud madalatel jalgadel kapp, mille esikülje alumine pool eendub välja. Eenduva osa peal on üherealine klaviatuur puidust mustade klahvidega. Klaviatuuri katab kahe klapiga hingedel liikuv lauast kaas.Klaviatuurist ülesse jääb kõlakasti ažuurne esikülg-kuue ruuduga horisontaalne raam, mis on kaunistatud puidulõikes rahvuslik-romantilises stiilis sümbolitega: ümmarguse lüüra ja kahe ristatud noolega. Kapi ülaääre lõpetuseks on profileeritud lihtkarniis. Puuduvad signatuurid.
Orel ei ole kasutuses, kogu mehhanism (lõõtsad, viled) on lagunenud tükkideks. Kabelis puudub elekter, mistõttu on sise-kliima sõltuvuses ilmastikust, ebasobiv orelimehhanismile. Mängides jääb üks klahv alla. Prospektil puudub küljekarniis.
Asub altarist lõuna pool asuval lugemispuldiga poodiumil (ambon) vana oreliprospekti asemel. (luterlikus kirikus ei kasutata terminit "ambon" - M.Kask)
Teatmed ajaloost: Orel osteti 1991.aastal Kärdlast.
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiteadlane