Mälestise nimi Harmoonium,Schiedmeyeri vabrik, Stuttgart, 19/20.saj. (puit, messing)
Mälestise vana number 270-a

Materjal: messing, puit, vineer.
Tehnika: tisleritöö, treitud.
Autor, valmistamise koht: Schiedmeyeri vabrik, Stuttgard
Dateering: 19.saj. lõpp
Mõõtmed: Korpuse mõõtmed: kõrgus-102,6cm, laius-124,6cm, sügavus-65,9cm. Talla (2 tk.) laius 32 cm. Klaviatuuriridade laius 83,7 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Registrinuppude all horisontaalpinnal asub ümmarguses vaskraamis klaasi all tehase märk (kuldsed tähed mustal taustal): HARMONIUM-FABRIK Schiedmayer in STUTTGARD
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Klapikaane hingede vahelt puitliistu osaliselt kadunud. Puudub ka klapikaane võti.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kaherealise klaviatuuri (25 musta ja 36 valget klahvi kummaski reas) ja 15 registrinupuga harmoonium, mille vineeritud (mahagon) korpust kaunistavad fassaadil 2+2 keerdspiraalselt treitud sammast (h-56cm), kõlakasti ja klaviatuuri klappkaane (väikeste vaksnaeltega kinnitatud) peenemustriline ääreliist ning külgedel historitsistlikus stiilis (akantuslehtede ja naisepeaga) messing-käepidemed.
Registrinuppude all horisontaalpinnal asub ümmarguses vaskraamis klaasi all tehase (kuldsed tähed mustal taustal).
Harmoonium on ostetud 1920-ndatel aastatel Ed. Roaste käest Läänemaalt. Kogu selle aja vältel on olnud kasutuses..
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiteadlane