Mälestise nimi Kirst (kirikulaegas), 18.saj. (puit, metall)

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Mahumööbel.

Tehnika: tisleritöö, maalitud, sepistatud.
Dateering: 18.saj.
Mõõtmed: h- 51 cm, pikkus 92,5 cm, sügavus 50/alt 39 cm.
Kaas 16 cm pealt kumer
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): hiired on ära närinud põhjaserva. Metallpanused roostetavad.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hilisgooti sugemetega pealt ümara kaanega kirst on valmistatud kuusepuidust, iga külg on täislauast, kusjuures põhi ulatub külgedest välja. Tasapinnalised, allapoole ahenevad küljepinnad on kaunistatud ümber kirstu rokokoolikus stiilis sepisrihvidega. Kõik küljed on tugevdatud lainelise äärega metallkantidega. Kõik metallpanused on kinnitatud sepisnaeltega. Esiküljel on metalne lukusilt, kui ka üks krampobadus (tabalukk puudub). Teineteiselpool küljel on pungisega balusterkäepide, mis ripub sepistatud ehissildi aasades.
Kirst on seest peitsitud ja kaanele on maalitud kirsilehed kolme kirsiga. Kirstu vasakul pool on kaheosaline sahtel. Kirstu pind on pealt värvitud roheliseks.
Dateering on stiilikriitiline.
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiteadlane