Mälestise nimi Perekonnapink, 19.saj. (puit, kips)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

Tehnika: aaderdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: kohalik töö
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: h-126 cm, üldl- 395 cm (umb.120+270 cm), sügavus 140 cm, paksus pealt 8,5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): enamus kipsdekoorist kadunud. Uste hinged roostes.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Historitsistlikus stiilis perekonnapink ehk loož on okaspuidust (mänd) tahvelbarjääriga eraldatud istepink kiriku kooriruumi N-seinas. Loož on kahe osaline: vasakule poole jääb lühem, teiselepoole vaheseina aga pikem istepink. Esimesse pääseb looži vasakul küljel sissepoole avaneva tahvelukse kaudu. Parempoolsesse looži aga barjääririnnatises olevast sissepoole avanevast uksest. Rinnatis koosnebki vahepostide vahele tapitud raamkonstuktsioonist, mille ristkülikukujulised tahvelviilungid, all suuremad püstised, üleval kitsad piklikud (kahe alumise kohal), on kaunistatud taimornamentikas kipsdekooriga. Pikema looži ees, rinnatise küljes on ka kaldpinnaline laud laululehe tarvis.
Barjääri pind on olnud tammiselt õlivärviga aaderdatud.
Dateering põhineb stiilikriitilisel analüüsil, kuid täpsem aastaarv võiks ilmneda kiriku kassaraamatute uurimisel. Samas võib juba praegu väita, et nii stiililt, kui töötluselt sarnane altariaed on valminud perekonnapinkidega ühel ehitusperioodil.
Tükkidena ladustatud orelivääri alla. Vajab restaureerimist.
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiteadlane