Mälestise nimi Altarimaal "Kristus ristil", 1889 (õli,lõuend)

Menetleja: Hiiumaa nõunik, Katrin Koit

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Tüüpiline levinud süžeega altarimaal 19.sajandist.

Kaitse alla võetud tõenäoliselt 1977.a.

Mõõtmed: üldh- on 290 cm, l- 121,5 cm. Raami paksus (poolringi l-) on 13 cm, sokli h- 24.5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Signatuur maali all paremas nurgas “KM 1889.”
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Lõuend on raamil lõtvunud, värvid tumenenud mustusest ja pinnal näha umbes kaheksat 0,5 cm suurust auku
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ülevalt poolring lõuendile on õlivärvidega maalitud piiblistseen neljafiguurse kompositsiooniga “Kristus ristil”. Signatuur maali all paremas nurgas “KM 1889.” dateerib maali, kuid ei anna piisavat teavet maali autori kohta. Ümarkaarset lõuendit ümbritseb mustaks värvitud poolringikujulise ristlõikega puitraam, mida ilmestavad tüvesevõrud poolkaare lõpetustes ja raami sokli osas. Raamikaare peal on kaheastmelisel sambal mustaksvärvitud puitrist.
Maal koos raamiga on kujunduselt neogootistiilne altarimaal ning asetatud mensale, kinnitatud koori idaseina külge.
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiteadlane