Mälestise nimi Tool biidermeierstiilis mööblikomplektist, 19. saj. II pool (mahagon)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Kunstimälestisena kaitse all kui iseloomulik näide 20. sajandi biidermeierstiilis istemööblist ning osa suhteliselt terviklikuna säilinud mööblikomplektist.

Rahukohtu tn 3, sinine tuba.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all 1973. aastast.

Materjal: puit (okaspuit), puit (mahagon).
Tehnika: spoonitud.
Dateering: 20.sajandi 20-ndad aastad
Mõõtmed: kõrgus ca 90 cm, laius 45 cm, sügavus 45 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tool omab laia kinnise horisontaalse kumerusega seljatuge, mille all ja peal asetseb püsttelje suhtes sümmeetriline mahagonist voluutlehestik, sama küljeraami kaarjas jalgadevahes. Toolil on kaarjas esisari, lahtine polstripadi. Tooli põhikonstruktsioon on okaspuidust, spoonitud õhukese mahagonispooniga, seljatugi tüvimahagoniga, lõikeornament mahagonist. Algselt 12 tooliga komplektist on järel 10 eset. Toolikomplekti juurde kuuluvad algsest komplektist suur söögilaud (reg.nr. 1384) ja sohva.