Mälestise nimi Raamatukapp, R. Wunderlich, V. Kaarma, teostaja Karro ja Ko, 1930. aastad (roosipuu, intarsia sidruni- ja eebenipuu)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Mööbel, Mahumööbel.

Omaaegse stiilse mööbli näide

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1964. aastast.

Materjal: puit, lakk, klaas, vineer (pähkel).
Tehnika: tisleritöö, intarsia, lakitud, poleeritud.
Autor, valmistamise koht: R. Wunderlich, V. Kaarma, Karro ja Ko; Tallinn
Dateering: 1930. aastad
Mõõtmed: kõrgus ca 100 cm, laius ca 180 cm, sügavus ca 90 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): R. Wunderlichi kujundusega raamatukapp on arvatavalt tellitud 1930. aastate II poolel, teostatud Karro ja Ko mööblitööstuses ning tema mõõdud on sobitatud endise EV Majandusministeeriumi ministri kabineti mõõtudega. Madal, rõhutatult horisontaalse ülaserva kujundusega raamatukapp asetseb rikka profiiliga kinnisel soklil. Kapi keskosa on vitriinkaasidega, roosipuuvineeriga kaetud kinnised uksed mõlemal pool otstes, on kaunistatud erinevatest puiduliikidest koosnevate intarsiamotiividega põllumajanduse ja karjanduse teemadel, viimistluskiht poleeritud. Kapp on komplektis kirjutuslaua ja teise samalaadilise raamatukapiga (pole registris, kuna ekslikult arvatud kaks kapiosa üheks tervikuks).