Mälestise nimi Tugitool nõupidamissaali mööblikomplektist. Karro ja Ko, 1930 aastad (tamm, vedrupolster, frotee)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Istemööbel.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1964. aastast.

Materjal: puit, tekstiil, vineer.
Tehnika: tisleritöö, polsterdatud.
Autor, valmistamise koht: Karro ja Ko, Tallinn
Dateering: 1930. aastad
Mõõtmed: kõrgus ca 101 cm, sügavus 73 cm, laius 65 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): restaureeritud Ennistuskojas “Kanut” 1997. aastal
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tugitoolid (16 tk) on arvatavalt teostatud 1930. aastate Karro ja Ko mööblitööstuses samaaegselt nõupidamissaali lauaga. Raamkonstruktsioonis täisvedrupolsterpõhjaga tugitooli esijalad on ristkülikukujulised postid mustadel litritel, nendele toetuvad voluudisarnaselt koolutatud puidust käetoed. Kandilise täispuidust raamiga seljatugi on kinnise kõvapolstriga, kumerate nurkadega istmepolster ettepoole välja ulatuv. Käetoed kaetud saarevineeriga, esialgne šenillkangas on frotee vastu välja vahetatud. Moodustavad komplekti nõupidamissaali suure lauaga (reg. nr. 1389).