Mälestise nimi Iisaku kalmistu

Menetleja: Ida- Virumaa nõunik, Kalle Merilai

Mälestise tunnus

Piirkonnale iseloomulik kalmistu näide, kus on säilinud ajaloolised matused, ajaloolised hauatähised- ja hauapiirded, ajaloolised haljastuselemendid, ajalooline planeering, kabel.

Mälestise kirjeldus

Kalmistul on mitmeid väärtuslikke hauatähiseid, nende seas nii metall- ja puitriste kui ka kivist rõngasriste. Kalmistut piirab maakividest ja osaliselt paekivist kombineeritud piirdeaed ning punastest tellistest laotud väravapostid ühes aiaga. Kalmistul asub ka restaureeritud kabelihoone. Kalmistu on heas korras.

Mälestise ajalugu

Iisaku kalmistul on vanimad matmised toimunud juba 17. sajandil. Säilinud on rõngasrist dateeringuga 1669. a.