Mälestise nimi Altarimaal "Kristus ristil" , A.Sprengel, 1889 (õli, lõuend)
Mälestise vana number 450-a

Menetleja: Vallasmälestiste ja muuseumikogude inspektor, Kadri Tael

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Muinsuskaitse alla võetud kui 19. sajandi baltisaksa kunstniku Theodor Albert Sprengeli maaliteos

Muinsuskaitsearvel alates aastast 1994 (nr. 450-a)
Theodor Albert Sprengel (1832-1900), alates 1872 Tallinnas tegutsenud maalikunstnik ja joonistusõpetaja, ka kunstiarvustaja, tõlkija, luuletaja.

Tagasiwaade Jõelehtme koguduse möödunud aegade peale. 1912, lk. 27: 1890.a. lasi õpetaja meie Jõelehtme kiriku altari 180 rubla eest wärwida ja uue altari pildi kunstmaalri Sprengel’ist Tallinnas 200 rubla eest maalida.

Autor, valmistamise koht: Theodor Albert Sprengel
Mõõtmed: ca 260 x 120 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): maali vasakus allnurgas signatuur: ASprengel Reval 1889. Samas ka tušikirjas (osaliselt kulunud) muinsuskaitsemärgis MKI 8 V 613
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): maali keskosas lõuendis kaks auku
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Jeruusalemma ja sinetava künkliku maastiku taustal Ristilöödu, peakohal valge nimesilt kolmes keeles (heebrea, kreeka, ladina) kirjaga. maali ümbritseb kullatud, profileeritud ja loorberipärjana kujundatud raam, millest sissepoole lihtne kumer musta värvi liist.