Mälestise nimi Tornikell, A/S Lawroff, Gatðina, 19/20. saj., annetatud 1906 (pronks, valatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Materjal: pronks.
Autor, valmistamise koht: Lavrovi tehas, Gatšina
Dateering: annetatud 1906
Mõõtmed: h 76 cm, diameeter 79 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Ülal tekstirida "USUVABADUS KINGITUD 1906. // A.S.LAWROFF / GATŠINA / 18 P 6,5 N". All ääres piiblitekst "WASKINE SUU HÜÜA ELAVALE USULE, PÕLEVALE ARMASTUSELE, KÕIKUMATA LOOTUSELE. 1.JOH.5,4"
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kirikus oli olnud veel üks 1817.aastast pärinev kell, kuid kellamees oli ta 1904.a. lõhki löönud. See sulatati ümber ja temast valmistati kõnealune kell Gatšinas. (Tartu Postimees, nr. 160, 14.06.1936)