Mälestise nimi Orel, P. F. Walcker, Ludwigsburg, 1890 (prospekt: puit, tisleritöö, lõigatud, õli- ja pronksvärv)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Muusikainstrument, Orel.

Materjal: puit, metall, nahk.
Autor, valmistamise koht: E.F.Walcker, Ludwigsburg; prospekt J.A.Stein
Dateering: 19.saj. algus ja 1890
Mõõtmed: laius 3,2 m, h keskel 5 m
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): II manuaali klaviatuuri kohal firmasilt: E. F. Walcker&Cie / Ludwigsburg – Württemberg / Opus 574 1890.

Oreli prospektil olnud kartušil aastaarv 1890 (asub praegu demonteerituna oreli sees).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kirikus oli orel juba vähemalt 1779.a., kui trükiste müügist saadud raha võis kasutada parun Egelströmi varem kingitud oreli, altari ja kantsli parandamiseks. E.Kessler täiendas ja parandas orelit 1846.a., põhjalik remont toimus veel 1855.a.
(Tartu Postimees, nr. 160, 16.06.1936)
1890.a. valmis uus Walckeri orel. Oreli barokne prospekt pärineb aga J.A.Steini 19.saj. esimesel kümnendil valminud orelist. (T.Mäeväli, Nõo kiriku oreli pass, 2005)
Kogudus olevat selle pilli ostnud mujalt, Steini orel ei ole olnud Nõo kiriku orel (info Külli Eriksonilt 2008.a.)