Mälestise nimi Kroonlühter kaheteistkümne tulega, 1659 (pronks)

Menetleja: Kunstipärandi nõunik, Grete Nilp

Materjal: pronks.
Tehnika: valatud.
Dateering: 19. sajandi lõpp
Mõõtmed: kõrgus ca 80 cm, alumise haara diagonaalpikkus ca 33 cm, alumise rasvataldriku Ø ca 14 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): 2 küünlapiipu ja 2 rasvataldrikut puuduvad, ühel rasvataldrikul servast kild ära.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Barokset kroonlühtri tüüpi kaherealine (kummaski reas 6 haara) kollasest metallist (pronks) valatud kroonlühter 19. sajandi lõpust. Balustertüvise lõpetab all ümmargune muna ja balusternupp. Kaarjad lapiku põhiplaaniga haarad kinnituvad tüvisele balustertihvtidega (2 tihvti teistest pikemad ja kujult erinevad). Küünlapiibud silindrikujulised, rasvataldrikud detailides üksteisest erinevad, suhteliselt lamedad, servast profileeringuga. Kroonlühter on seadistatud elektrile (juhtmed kinnitatud teibiga). Kohati oksüdeerunud.
Kroonlühter kirikus lõunapoolseim.