Mälestise nimi Piibel, 1878 (nahkköide, messingpanused)

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Materjal: messing, nahk, paber.
Tehnika: pimetrükk, trükis, köidetud (nahkköide).
Autor, valmistamise koht: Tartus aastal trükitud
Mõõtmed: 26, 5 x 20 x ca 6, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Raamatuplokk määrdunud, paar poognat lahti tulemas, koikahjustus (?). Köide kohati kulunud, küünlarasvapritsmetega, seljal nahk pragunenud, otstest kulunud ja rebendiga.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tartus 1878. aastal trükitud Piibel (Piibli Ramat se on keik Jummala Sanna…, Hinr. Laakmanni kirjadega…) mustas, messinglukkumiga suletavas nahkköites. Köite pimetrükitehnikas arhitektoonilist kujundust täiendavad 4 messingist ümarikku kaitsenaela nii esi- kui ka tagakaanel (oksüdeerunud, samuti lukkum).